Jeugd

Next Gen

July 27, 2020

Rolmodellen zijn personen die negatieve patronen kunnen en durven
doorbreken. Zij spreken de taal van de jongeren, maar zijn zich er bewust van wanneer deze wel/niet te gebruiken. Ze hebben een herkenbare achtergrond, kunnen zich daardoor identificeren maar zijn deze omgeving op verschillende manieren ontgroeid. Een rolmodel voorziet in de behoefte van levenslessen, structuur, warmte en vooral door er simpelweg gewoon te zijn. De TTT community valt of staat met de waarde van rolmodellen in de wijk.

TTT leidt deze jongeren zelf (met een bewezen methode) op tot  rolmodellen via het Next Generation programma en maken jongeren bewust van hun functie en waarde in de wijk. De rolmodellen betrekken/ inspireren vervolgens hun omgeving door onder begeleiding activiteiten en evenementen te organiseren,
maar ook de jongeren te stimuleren om bv te gaan ondernemen, hun talent in te zetten of te begeleiden naar werk. Dit zorgt voor weer nieuwe rolmodellen waardoor er een duurzame cirkel ontstaat.

Next Gen richt zich op het aanleren van benodigde kennis, vaardigheden en bewustzijn in het worden van een rolmodel. Jaarlijks doorlopen 25 jongeren het NextGen programma en worden het hele jaar intensief begeleid door experts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.