CultuurSport

DAK

July 26, 2020

Centrum Schalkwijk heeft in samenwerking met Triple ThreaT en
placemaking het innovatieve DAK project gerealiseerd. Door de focus te verleggen van alleen maar retail naar een combinatie waarin sociale
activiteiten de toon zet is het centrum veranderd in een levendige plek waar voor iedereen wat te doen is.

Schalkwijk is een wijk waarin de financiële draagkracht gemiddeld relatief laag is, op vakantie gaan is dan ook niet voor iedereen een optie. Voor de mensen die thuis blijven wilden wij een bijzondere plek creëren waar zij deel kunnen nemen aan verschillende activiteiten en  workshops.

De vraag naar deze plek hebben wij de afgelopen jaren ingevuld door het organiseren van DAK en onderDAK, een plek waar iedereen zich op hun gemak kan voelen. DAK en OnderDAK is tijdens de zomervakantie dan ook een grote boost voor de leefbaarheid in de wijk.

De activiteiten op DAK en OnderDAK zijn laagdrempelig waardoor het
voor de jongeren in de wijk een kleine stap is om deel te nemen. Alle
activiteiten zijn namelijk gratis en zonder verplichtingen of  inschrijvingen. Blijkt dat een jongere de activiteit dusdanig leuk vind dat hij of zij behoefte krijgt aan structurele begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden? Dan is het altijd mogelijk voor om door te stromen naar bijvoorbeeld een vereniging waar zij wekelijkse trainingen of lessen kunnen volgen.

Greep uit de activiteiten:
Zumba, kickboks, street dance ,salsa, sportmix, kerkdienst ,breakdance
,gamingtournament , lasergamen en bioscoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.