Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alleen jij bepaalt op Spaarne College

Recurring event see all

March 11, 2022 @ 4:36 pm

De interventie “Alleen jij bepaalt” is ontwikkelt door ministerie van Veiligheid en justitie. Gericht op risico jongeren met als doel om:

“Met sporten een fundament leggen voor een mooie toekomst”

Met het Alleen jij bepaalt project bieden wij jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Hiermee bieden we hulp bij het maken van de juiste keuzes en bieden we steun bij de weg naar volwassenheid. Triple ThreaT is in Haarlem actief op de scholen Haarlem college en Sterren college. Bij deze gedragsinterventie krijgen 45 gemotiveerde deelnemers de mogelijkheid om een geheel jaar onder professionele coaching deel te nemen aan het project. Elke week vinden er twee trainingen plaats en worden er gedurende het jaar deelgenomen aan verschillende toernooien.

Doel: Jongeren die niet weten wat hun purpose is ergens bij laten horen (community) doormiddel van basketbal. Wie: Scholieren van 2 middelbare scholen. Het Haarlem College en het Spaarne College. Momenteel doen er 45 scholieren mee opgedeeld in 3 groepen. 2 op Haarlem College en 1 op Sterre College. Wat: 2x in de week krijgen de scholieren basketbal les. De scholieren hoeven niet per se geïnteresseerd te zijn in basketbal maar deze groep wil ergens bij horen. En daar zijn deze lessen voor bedoeld. Wanneer: Maandag & donderdag Termijn: Het project loopt al 3 jaar. Per schooljaar is er een nieuwe aanwas. Projectorganisatie: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Details

Date:
March 11, 2022
Time:
4:36 pm